Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση με γονείς αυτιστικών παιδιών και μονογονεϊκές οικογένειες



Τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες, και τους συλλόγους, μέσα από τους οποίους στηρίζονται, επισκέφθηκε τη Δευτέρα η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Γεωργία Νικολάου -Μαυρανεζούλη, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Ανδρέα Καφετζή. «Οι συναντήσεις, τόσο με τους γονείς των αυτιστικών παιδιών, όσο και με το Δ.Σ. των Μονογονεικών Οικογενειών, ήταν ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για μένα, καθώς οι πανανθρώπινες αξίες και ο σεβασμός στο διαφορετικό, αποτελούν τα βασικά στοιχεία της δικής μας προσέγγισης στα ζητήματα αυτά», τόνισε η ίδια.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου κα Ευαγγελία Mαυρίδου, ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για τη θετική εξέλιξη σε σχέση με το Κέντρο Απασχόλησης που δημιουργείται στο Δωρικό, του Δήμου Τραϊανούπολης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά με αυτισμό στον Έβρο είναι περίπου σαράντα. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν γίνονται γνωστές. Έχουμε παιδιά και οικογένειες που κρύβουν τον αυτισμό. Εμείς, ζητάμε να στηριχθούμε από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση .Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και θέλουμε συμπαράσταση και βοήθεια. Ήδη, όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει η ανέγερση Κέντρου Απασχόλησης στο Δωρικό της Τραϊανούπολης, και πιστεύουμε πως σύντομα το κέντρο αυτό θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στα παιδιά και στις οικογένειές του.

Το κέντρο, θα απασχολεί τα παιδιά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και φορέας διαχειρίσεις θα είναι ο σύλλογος. Η χρηματοδότηση γίνεται από φίλους μας, από συμπολίτες, που μας στηρίζουν, από εθελοντές από δωρεές από ευεργέτες και από ορισμένους φορείς που έχουν πειστεί για την ανάγκη να στηριχθούν τα παιδιά και οι οικογένειες. Ελπίζουμε, να έχουμε τη στήριξή όλων και κυρίως των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης» κατέληξε η κα Μαυρίδου.

Στη συνέχεια, η κα Νικολάου συνοδευμένη από τον κ. Καφετζή, επισκέφθηκε το σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών Νομού Έβρου «Στήριξη». Τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου, κ .Ζήσης Ναλμπάντης όσο και τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και ο σύλλογος. Τόνισαν τα κοινωνικά, οικονομικά, ψυχολογικά, καθώς και τα προβλήματα «επανένταξης» της οικογένειας μετά από τις αλλαγές, και ζήτησαν τη στήριξη των αυτοδιοικητικών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 7 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος, είπε, πως «το Κέντρο αποτελεί πλήρη κοινωνική δομή στήριξης της οικογένειας καθώς καλύπτει ένα μεγάλο κενό τη πολιτείας», ενώ τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στην ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου με ψυχολόγο κοινωνιολόγο και νομικό σύμβουλο. Από την πλευρά της, η κα Νικολάου είπε, πως « οι αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και στη δομή της οικογένειας είναι μεγάλες» και τόνισε πως «η στήριξη των οικογενειών και των συλλόγων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: