Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πρέπει να ενισχυθεί για να διαδραματίσει ουσιαστικό περιφερειακό ρόλο στον τομέα της υγείας


Το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον συνδυασμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της ενότητας Έβρου.


Ο κ. Γιαννακίδης αρχικά συναντήθηκε με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Ιδρύματος Νίκο Ραπτόπουλο και Ιορδάνη Ντόλα, παρουσία του Προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής του ΔΠΘ Γιώργου Μηνόπουλου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την τεράστια και ανεκτίμητης κοινωνικής και επιστημονικής αξίας συνεισφορά του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης μέσα από την προσφορά των καθηγητών γιατρών και νοσηλευτών του.

Λόγος έγινε ακόμη και για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα ενώ επαναδιατυπώθηκε η ανάγκη το Νοσοκομείο να ενισχυθεί περεταίρω προκειμένου να διαδραματίσει το ρόλο της «ναυαρχίδας» της υγείας της ευρύτερης περιφέρειας αλλά και της ΝΑ Ευρώπης.

Ο κ. Γιαννακίδης, η κ. Νικολάου και οι υποψήφιοι σύμβουλοι συναντήθηκαν και με την Διοίκηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την μεριά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης, ως δημόσια αγαθά θα αποτελέσουν κομβικά πολιτικά πρωτάγματα για την αιρετή περιφέρεια ενώ θα αναδιατυπωθεί ένας ενιαίος στρατηγικός σχεδιασμός στο χώρο της υγείας που θα περιλαμβάνει προγράμματα και πολιτικές που θα έχουν εκτός από τα στοιχεία της κοινωνικής προσφοράς και εκείνα της καινοτομίας αλλά και της πράσινης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: