Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

τι θα γίνει με το νερό; το έγγραφο αυτό κατατέθηκε στο Δήμο Τυχερού στις 18/06/08 και αφορά ένα μείζον θέμα του Δήμου μας.

ΤΥΧΕΡΟ 18 / 06 / 08


ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Καζάκη Δήμο
Τυχερό





Κύριε πρόεδρε ,


Όπως γνωρίζετε στις 31 / 03 / 08 αναλύσεις της Δ/νσης Υγείας της Νομαρχίας Έβρου έκριναν ακατάλληλο το νερό σε δύο οικισμούς του Δήμου μας.
Στις 23 / 05 / 08 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε ερώτησή μου προς τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα ύδρευσης σχετικά με την ακαταλληλότητα του νερού στους δυο οικισμούς δεν πήρα απαντήσεις . Αντί αυτών όμως δέχθηκα τη σύλληψη για διασπορά ψευδών ειδήσεων! Μάλιστα εσείς ήσαστε αυτός που απάντησε ότι έχουμε χημικό μηχανικό στο Δήμο, η οποία πραγματοποιεί αναλύσεις και το νερό είναι κατάλληλο.
Στις 26 / 05 / 08 αναλύσεις της ίδιας υπηρεσίας έδειξαν ότι το υπολειμματικό χλώριο στους ίδιους οικισμούς ήταν σε ποσά πολλαπλάσια του κανονικού (1,65mg/l και 1,97mg/l, ενώ οι τιμές που ορίζει το Υπουργείο Υγείας είναι 0,2mg - 0,4mg) και το νερό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Στις 29 / 05 / 08 ο δήμαρχος δημοσιοποίησε αναλύσεις του ΙΓΜΕ που κρίνει κατάλληλο το νερό, πλην όμως δεν αφορούσε αναλύσεις και για το υπολειμματικό χλώριο !!!
Περίμενα να δείξετε την ίδια ευαισθησία με αυτή που δείχνετε υπερασπίζοντας τον Δήμαρχο για την τοποθέτηση πλακιδίων, και να προκαλέσετε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε την λήψη μέτρων και την κατασκευή έργων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
Άραγε είναι ποιο απαραίτητα τα πλακάκια και οι κυβόλιθοι στα πάρκιγκ από το να απολαμβάνουμε καθαρό και υγιεινό νερό κάθε μέρα ;
Επειδή ο χρόνος περνά ανησυχητικά για την υγεία των κατοίκων του Δήμου μιας και το νερό που πίνουμε είναι αμφιβόλου ποιότητας, σας παρακαλώ και με σύμφωνη γνώμη και αίτημα όλων των συναδέλφων μου της αντιπολίτευσης , να μεριμνήσετε για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να πάρουμε αποφάσεις για ένα πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Τυχερού.


Με εκτίμηση



ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: