Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

έγραψαν για το Δήμο Τυχερού....

από την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη
Το δώρο της χρονιάς ένα... ασθενοφόρο για το Δήμο Τυχερού
Οι δημότες Τυχερού, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γιόρτασαν την έλευση του καινούργιου χρόνου στο Τυχερό και στην κεντρική του πλατεία.Από νωρίς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η αγορά του Τυχερού, πλημμύρισε ήχους εορταστικούς και πρωτοχρονιάτικη μουσική. Υπαίθριες ψησταριές, χορός και τραγούδι με ζωντανή μουσική, πυροδότησαν το γλέντι από τις δέκα το βράδυ, στην εναρκτήρια εκδήλωση της Πολιτιστικής Επιχείρησης Δήμου Τυχερού, για το 2006. Λίγο πριν την υποδοχή του νέου έτους, ο Δήμαρχος Τυχερού, κ/ος Δημούτσης Γεώργιος, απηύθυνε χαιρετισμό στους δημότες και τις δημότισσες Τυχερού, ευχόμενος από καρδιάς, τα καλύτερα! Το 2006 ήρθε λαμπερό και ευοίωνο, στη φωτισμένη πλατεία του Τυχερού. Τα πυροτεχνήματα έλαμψαν στον ουρανό και ο Αη-Βασίλης, κατέφθασε σε μια ιππήλατη σούστα, φέρνοντας ένα πολύτιμο και σπουδαίο δώρο στο Δήμο Τυχερού….ένα ασθενοφόρο(!) Ήταν η έκπληξη της βραδιάς που επεφύλασσε η δημοτική αρχή στους κατοίκους του Δήμου Τυχερού. Η αγορά του ασθενοφόρου ήταν το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου της δημοτικής αρχής για την οργάνωση δημοτικού πολυιατρείου που θα παρέχει άμεση και γρήγορη ιατρική κάλυψη σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Τυχερού.
δυστυχώς όμως το ασθενοφόρο δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμα...απλά ήταν ένα προεκλογικό τέχνασμα του Δημάρχου


από την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη
Ηλιακό πάρκο στο Τυχερό
Εντονο ενδιαφέρον εκφράζουν ντόπιοι αλλά κυρίως ξένοι επενδυτές για να εγκαταστήσουν γεννήτριες στο ηλιακό πάρκο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο Τυχερού.Ηδη έχουν αρχίσει να κατατίθενται αιτήσεις για συμμετοχή στο Ηλιακό πάρκο και οι επενδύσεις που θα κατατεθούν συνολικά θα χωροθετήσουν και την έκταση στην οποία θα δημιουργηθεί η πρώτη πηγή πράσινης ενέργειας στον Εβρο.Μετά από την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία Ηλιακού πάρκου, ο Δήμος Τυχερού ευελπιστεί ότι η επένδυση αυτή και την οποία επεξεργάστηκε για πολύ καιρό θέλοντας να επενδύσει σε διάφορες μορφές ενέργειας, θα δώσει νέα ώθηση στο Τυχερό που θα είναι και ο πρώτος δήμος του Εβρου που θα προσελκύσει νέες πηγές ενέργειας.Ο Δήμαρχος Τυχερού Γιώργος Δημούτσης, τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών του Τυχερού για το περιβάλλον και να βρεθούν τρόποι αξιοποίησής του προς όφελος των δημοτών.Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2008 η Ελλάδα έχει δεσμευτεί ότι θα παράγει το 5,5% του συνόλου της ενέργειας μέσω των εναλλακτικών μορφών της.Το ηλιακό πάρκο που θα δημιουργηθεί στα όρια ευθύνης του Δήμου Τυχερού, θα παράγει ρεύμα από τον ήλιο και στην συνέχεια θα το πουλά στην ΔΕΗ.
Το ηλιακό πάρκο πότε θα γίνει;( η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, γιατί η εισήγηση του θέματος από το Δήμαρχο ήταν προχειρότατη και μη τεκμηριωμένη)


Από την εφημερίδα Καθημερινή Hμερομηνία δημοσίευσης: 10-10-04
Tα όμορφα χωριά, όμορφα... ζωντανεύουν
Tυχερό Eβρου, το... εναλλακτικό
Πολλά χωριά θα ήθελαν να είναι τόσο τυχερά όσο... το Tυχερό Eβρου. «Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, το χωριό έχει πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκους, είναι πλέον εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης», λέει ο δήμαρχος Tυχερού, κ. Γιώργος Δημούτσης. «Oι λόγοι είναι πολλοί. Kατ' αρχήν, βρισκόμαστε στο κέντρο του νομού, σε έναν πλούσιο κάμπο. Πολλοί νέοι λοιπόν συνειδητοποίησαν πως οι «μαζικές» καλλιέργειες δεν έχουν μέλλον και στράφηκαν σε νέες μορφές γεωργίας και εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως το σπανάκι, τα βατόμουρα και τελευταίως τα μανιτάρια. Eπίσης, έχουμε προσελκύσει έναν αριθμό βιομηχανιών, παραχωρώντας τους γη από τον δήμο και βοηθώντας τους με τα γραφειοκρατικά. Tώρα τελευταία εγκαστάθηκε στην περιοχή μας η 7η Tαξιαρχία, που έδωσε μεγάλη ώθηση στην οικονομία μας. Tέλος, κάνουμε μια προσπάθεια για τη δημιουργία αγροτουριστικής υποδομής, ενώ κατασκευάσαμε ιππικό όμιλο». Σύμφωνα με τον κ. Δημούτση, η ύπαρξη υποδομών είναι σημαντική, αλλά όχι καθοριστική για την ανάπτυξη μιας περιοχής. «Tο πιο βασικό είναι οι «φρέσκες» ιδέες. Σας δίνω ένα παράδειγμα: στην περιοχή μας είχαμε παράδοση στην καλλιέργεια αμπελιών για κρασί και τσίπουρο, καθώς τα χώματά μας είναι ιδανικά. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου εγκαταλείφθηκε. Aυτός θα μπορούσε να είναι ένας ακόμα τομέας ανάπτυξης».
--σπανάκι, μανιτάρια, προσέλκυση βιομηχανιών....

Από την εφημερίδα Γνώμη 09/11/2005
O νευρικός κ. Δήμαρχος.

H έλλειψη και η απώλεια ψυχραιμίας είναι κακός σύμβουλος στα λόγια και στις πράξεις οποιουδήποτε. Στην παγίδα αυτή φαίνεται ότι «γλίστρησε» και έπεσε ο Δήμαρχος Tυχερού κ. Δημούτσης. Στην συνέντευξη του στο «Pάδιο Γνώμη» το πρωί της Δευτέρας, έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε φραστικά στην συνάδελφο Iωάννα Παρασχάκη, επειδή... «τόλμησε» να ζητήσει απαντήσεις γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με το Δήμο Tυχερού, μεταφέροντας τις καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Eυγενίου. Aν μη τι άλλο, την επόμενη φορά που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν την πορεία του έργου της Δημοτικής Aρχής, ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να είναι πιο ευγενής, υπομονετικός προς τους δημοσιογράφους δεχόμενος την πάντα καλόπιστη κριτική. Γ.Π.

τώρα χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους.....υποβάλλει ψευδομηνύσεις στην αντιπολίτευση!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν η φαντασία οργιάζει δημιουργείς ενα παραμύθι,λύνεις ολα τα προβλήματα
αφού θεωρείς τους δημότες σου ιθαγενείς,αραδιάζεις ενα κάρο ψέμματα.Σπανάκι μανιτάρια κ'ευημερούντες αγρότες βλεπει στον ύπνο του ο δήμαρχος.
Σ.