Σάββατο 31 Μαΐου 2008

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/05/2008

Μίλησε για ακατάλληλο νερό και... συνελήφθη
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΥΛΗ
Κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυχερού ότι το νερό της περιοχής είναι ακατάλληλο και τελικά συνελήφθη επειδή ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση εναντίον του για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πρωταγωνιστής της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο αυτό Ευάγγελος Δεδέογλου, που κρατήθηκε για δύο ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Ο ίδιος είπε ότι προχώρησε στην καταγγελία του επικαλούμενος έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Εβρου, που έθετε θέμα επικινδυνότητας του πόσιμου νερού για τους πολίτες του δήμου.Ο δήμαρχος Τυχερού Γ. Δημούτσης κάνει λόγο για αντιπολιτευτικά παιχνίδια σκοπιμότητας και τονίζει ότι το νερό είναι απολύτως ασφαλές.Το ζήτημα θα απασχολήσει και τη Βουλή, καθώς 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η σύλληψη πολιτικού προσώπου για έκφραση πολιτικών απόψεων χωρίς καμιά απλή αξιολόγηση των στοιχείων της μήνυσης, στέλνει μηνύματα ποινικοποίησης της πολιτικής τρομοκράτησης των πολιτικών προσώπων, πρωτοφανούς έκπτωσης της δημοκρατίας. Ερωτώνται οι υπουργοί κ. Παυλόπουλος και Χατζηγάκης τι σκοπεύουν να πράξουν για να αντιστρέψουν τα αντιδημοκρατικά μηνύματα τέτοιου είδους ενεργειών».
Ο.ΟΡΦ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/05/2008

Ερώτηση 16 βουλευτών προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης(26/5/08)

Ερώτηση 16 βουλευτών προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης(26/5/08)

ΘΕΜΑ: «Σύλληψη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης
στο Δήμο Τυχερού, μετά από μήνυση του
Δημάρχου».

Συνέβη και αυτό. Επί ημερών νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, η δημοκρατία στη χώρα μας αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι αυτά που παραπέμπουν ευθέως στην αλήστου μνήμης δεξιά προηγούμενων δεκαετιών.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυχερού, ο επί κεφαλής της αντιπολίτευσης, επικαλούμενος έγγραφο της αρμόδιας Δ/νσης Υγείας της Νομαρχίας, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας του πόσιμου νερού για τους πολίτες του Δήμου, αφού κατά το έγγραφο, το νερό κρίθηκε ως ακατάλληλο προς πόσιν. Ο Δήμαρχος είχε τα δικά του επιχειρήματα - επί της ουσίας των οποίων δεν εκφράζουμε γνώμη - αλλά μετά την αντιπαράθεση απεχώρησε από το Δημοτικό συμβούλιο, επισκέφθηκε τον Αστυνομικό σταθμό του Δήμου και κατέθεσε μήνυση εναντίον του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης συνελήφθη και αφού έδωσε κατάθεση, αφέθηκε ελεύθερος μετά δίωρο. Ίσως θα πρέπει να αισθάνεται και ανακουφισμένος που αφέθηκε ελεύθερος.
Δέος νοιώθει κανείς πραγματικά παρακολουθώντας τέτοιου είδους γεγονότα. Όσοι από εμάς δεν αξιολόγησαν ενέργειες της δικαιοσύνης που αμφισβητήθηκαν, όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις της, γεγονότα σαν αυτό του Δήμου Τυχερού, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης σκέψης, από αυτήν της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου.
Η σύλληψη πολιτικού προσώπου για έκφραση πολιτικών απόψεων χωρίς καμία απλή αξιολόγηση των στοιχείων της μήνυσης, στέλνει μηνύματα ποινικοποίησης της πολιτικής, τρομοκράτησης των πολιτικών προσώπων, πρωτοφανούς έκπτωσης της δημοκρατίας.

Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι ΟΙ κ. Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Ι

Τι σκοπεύουν να πράξουν για να ανατρέψουν τα αντιδημοκρατικά μηνύματα τέτοιου είδους ενεργειών.


Ημερομηνία 26-5-2008

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
11.ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
12.ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
13.ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ
14.ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
15.ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
16.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ποτε θα ασχοληθεί η δημοτική αρχή με την αγροτική οδοποιία;

κάποτε ήταν άσφαλτος!!!!!









μετά ένα μήνα!!!!!!













από που είναι τα δάνεια..του Δήμου Τυχερού

Ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Τυχερού ΨΕΥΔΕΤΑΙ δημόσια κοροϊδεύοντας τους πάντες!!!

Ακούστε τι απάντησε σε δημοσιογράφο της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης στις 9/10/2007 αν τα δάνεια είναι από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων



Ακούστε τι απάντησε ο λογιστής κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του 2005!!! στις 10/04/2008 σε ερώτησή μου από πού είναι τα δάνεια.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

από ττην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ειδήσεις στις 23/05/2008

δημοκρατικές αντιληψεις

Το μεγαλείο της Δημοκρατίας

Πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 06/05/2008 έθεσα ένα ερώτημα προς τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών:

‘Κατόπιν ποιας απόφασης εκτελούνται 2 έργα στο χώρο του Λυκείου και στο χώρο μεταξύ Θωμά και Μακρή και τι έργα είναι αυτά.’

Ακούστε τις απαντήσεις του Αντιδημάρχου και του Δημάρχου!!!!!
‘ειναι λυπηρό να υπάρχεις για την κοινωνία του Τυχερού’ απάντησε ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας!!!!!!!!

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

να 'σουνα κλέφτης στα χωριά
και μπαταξής στην πόλη
σπιούνος και ψευδομηνυτής
θε σε (α)ψηφούσαν όλοι
???

να ΄σουνα κλέφτης στα βουνα
φονιάς μέσα στην πόλη
σπιούνος και ψευδομάρτυρας
θα σε τιμούσαν όλοι
(Κ. Βάρναλης)

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Ο δήμαρχος Τυχερού αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο μας- τα οποία δε λύνονται με τοποθέτηση κυβόλιθων-προτίμησε να συκοφαντεί την αντιπολίτευση επειδή αυτή προασπίζει την αλήθεια , τη διαφάνεια και ενημερώνει τους πολίτες για συγκεκριμένα γεγονότα που συμβαίνουν στο Δήμο μας. Γεγονότα που έχουν μάλιστα σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Στις 22/05/2008 δημοσιοποίησα έγγραφο της Δ/νσης Υγείας που μετά από εργαστηριακές αναλύσεις των νερών στις 31/03/2008 , το έκρινε ακατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση σε δυο οικισμούς του Δήμου μας. Κάτι που έπρεπε να κάνει ο ίδιος αφού από το νόμο είναι υπεύθυνος για την προστασία της υγείας των κατοίκων του Δήμου και ήξερε για τα αποτελέσματα αυτών.
Στο δημοτικό συμβούλιο στις 23/05/08 υπέβαλα ερώτημα στο Δήμαρχο Τυχερού σχετικά με την καταλληλότητα των νερών στο Δήμο Τυχερού στηριζόμενος σε αυτό το έγγραφο. Μετά από την απάντηση του η οποία δεν ήταν καθόλου κατατοπιστική, ο Δήμαρχος έφυγε από το χώρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού όπου υπέβαλε έγκληση-μήνυση!!! για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων , στηριζόμενος μάλιστα σε ανακρίβειες και έωλα επιχειρήματα.
Έτσι λοιπόν μετά το πέρας της συνεδρίασης οδηγήθηκα στο Τμήμα (γιατί τόλμησα να πω την αλήθεια!) και πήρα 48ωρη προθεσμία να απολογηθώ.
Γιατί λοιπόν ο Δήμαρχος Τυχερού επιλέγει τη δικαστική οδό χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία;
Αν νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουμε να ελέγχουμε, να καταγγέλλουμε, να παρακολουθούμε από κοντά την πορεία του Δήμου και να κάνουμε προτάσεις, πλανάται πλάνην οικτρά.
Απλώς να του υπενθυμίσω μόνο, ότι δεν ποινικοποιούνται οι πολιτικές δράσεις της διαφάνειας, αλλά οι οικονομικές ατασθαλίες και η αδιαφορία των πολιτικών για τη δημόσια υγεία.






Δελτίο τύπου
Τυχερό 22/05/2008


Ακατάλληλο το νερό σε περιοχές του Δήμου Τυχερού

Στις 09/04/2008 με έγγραφό μου ζήτησα από τον Δήμαρχο να με ενημερώσει για τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου νερών του Δήμου μας, που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Υγείας της Νομαρχίας Έβρου κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2008.
Στις 09 /05/2008 ο Δήμαρχος μου απάντησε εγγράφως ότι τα νερά των ΔΔ του Δήμου Τυχερού που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση κρίνονται κατάλληλα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις μετά από έλεγχο της Δ/νσης Υγείας για το μήνα Φεβρουάριο, ενώ για το μήνα Μάρτιο οι αναλύσεις δεν του είχαν γνωστοποιηθεί ακόμη.
Όμως η Δ/νση Υγείας είχε ενημερώσει άμεσα (τηλεφωνικά και αργότερα εγγράφως) το Δήμο Τυχερού για την ακαταλληλότητα των νερών σε οικισμούς του Δήμου, λόγω της ύπαρξης διάφορων μικροβίων, ώστε ο Δήμος να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ερωτάται λοιπόν ο Δήμαρχος Τυχερού:
1) Ποιές ενέργειες έκανε ο Δήμος Τυχερού για να διορθωθεί αυτό το σημαντικότατο πρόβλημα;
2) Γιατί δεν ενημέρωσε τους κατοίκους του Δήμου Τυχερού για την ποιότητα του νερού, και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία , μας άφησε να καταναλώνουμε ακατάλληλο νερό;
3) Γιατί δεν απάντησε ακόμη σε έγγραφο από την 11-3-2008 της Δ/νσης Υγείας όπου του ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικές με τα μέτρα που λαμβάνει για τη διασφάλιση της ποιότητας νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση;
4) Γιατί δεν προγραμματίζει την αλλαγή των κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού που είναι από αμιαντοσωλήνες;




Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

τι είπε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβουλιο στις 7/03/07σχετικά με τη συναψη δανείου για την αγορά των κτισμάτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυχερού

Δυστυχώς ο φόβος πολλών κατοίκων του Τυχερού σχετικά με την τύχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού και των περιουσιακών του στοιχείων επαληθεύτηκε. Στις ο7 /05/08 βγήκε στον πλειστηριασμό και το τελευταίο κτίριό του (αποθήκη 1000 τμ περίπου). Έτσι ο συνεταιρισμός δεν υπάρχει πια, τα κτίρια πέρασαν σε άλλα χέρια, οι υπάλληλοι έχασαν τις δουλειές τους και οι αγρότες της περιοχής δεν εξυπηρετούνται όπως πριν, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στη κοινωνία του Δήμου Τυχερού.

Στις 07/03/2007 το Δημοτικό Συμβούλιο του Τυχερού αποφάσισε τη σύναψη δανείου για την αγορά των οικοπέδων του συνεταιρισμού και των κτισμάτων του. Στις 14/05/07 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη σύναψη δανείου από συγκεκριμένη τράπεζα αξιολογώντας προσφορές δυο τραπεζών.

Όμως η απόφαση αυτή δεν εκτελέστηκε ποτέ από το Δήμαρχο για λόγους που μόνο αυτός ξέρει...Αλλιώς μας τα έλεγε τότε.Ποιούς κορόιδεψε; τους αγρότες; τους υπαλλήλους; το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού;του δημοτικούς συμβούλους; ή ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου Τυχερού....

στις 23/05/08 υπέβαλα το ερώτημα στο Δήμαρχο για τη μη εκτέλεση της παραπάνω απόφασης του δημοτικού συμβουλίου(τα κτίρια δεν ειχαν βάρη)