Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Ερώτηση 16 βουλευτών προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης(26/5/08)

Ερώτηση 16 βουλευτών προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης(26/5/08)

ΘΕΜΑ: «Σύλληψη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης
στο Δήμο Τυχερού, μετά από μήνυση του
Δημάρχου».

Συνέβη και αυτό. Επί ημερών νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, η δημοκρατία στη χώρα μας αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι αυτά που παραπέμπουν ευθέως στην αλήστου μνήμης δεξιά προηγούμενων δεκαετιών.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυχερού, ο επί κεφαλής της αντιπολίτευσης, επικαλούμενος έγγραφο της αρμόδιας Δ/νσης Υγείας της Νομαρχίας, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας του πόσιμου νερού για τους πολίτες του Δήμου, αφού κατά το έγγραφο, το νερό κρίθηκε ως ακατάλληλο προς πόσιν. Ο Δήμαρχος είχε τα δικά του επιχειρήματα - επί της ουσίας των οποίων δεν εκφράζουμε γνώμη - αλλά μετά την αντιπαράθεση απεχώρησε από το Δημοτικό συμβούλιο, επισκέφθηκε τον Αστυνομικό σταθμό του Δήμου και κατέθεσε μήνυση εναντίον του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης συνελήφθη και αφού έδωσε κατάθεση, αφέθηκε ελεύθερος μετά δίωρο. Ίσως θα πρέπει να αισθάνεται και ανακουφισμένος που αφέθηκε ελεύθερος.
Δέος νοιώθει κανείς πραγματικά παρακολουθώντας τέτοιου είδους γεγονότα. Όσοι από εμάς δεν αξιολόγησαν ενέργειες της δικαιοσύνης που αμφισβητήθηκαν, όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις της, γεγονότα σαν αυτό του Δήμου Τυχερού, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης σκέψης, από αυτήν της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου.
Η σύλληψη πολιτικού προσώπου για έκφραση πολιτικών απόψεων χωρίς καμία απλή αξιολόγηση των στοιχείων της μήνυσης, στέλνει μηνύματα ποινικοποίησης της πολιτικής, τρομοκράτησης των πολιτικών προσώπων, πρωτοφανούς έκπτωσης της δημοκρατίας.

Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι ΟΙ κ. Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Ι

Τι σκοπεύουν να πράξουν για να ανατρέψουν τα αντιδημοκρατικά μηνύματα τέτοιου είδους ενεργειών.


Ημερομηνία 26-5-2008

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
11.ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
12.ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
13.ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ
14.ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
15.ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
16.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: