Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

εγκληματική πράξη στο Τυχερό (ψεκασμοί )


Εγκληματικές πράξεις στο Δήμο Τυχερού

Εδώ και μερικές ημέρες διενεργούνται ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών σε περιοχές περιμετρικά του οικισμού Τυχερού και σε κατοικημένη περιοχή.
Όμως το παρασιτοκτόνο, επειδή χρησιμοποιείται με ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ γίνεται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον και για τους υπαλλήλους του Δήμου που εκτελούν τους ψεκασμούς
Στις 08/08/08 τα χαράματα ήταν προγραμματισμένος ψεκασμός μέσα στον οικισμό Τυχερού με τη δημιουργία εκνεφώματος! Κάτι τέτοιο βέβαια απαγορεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , αλλά και από τις οδηγίες χρήσης της εταιρείας εμπορίας του φαρμάκου αυτού(permethrin)
http://www.farmachem.gr/database/TEXN/STEEL_25EC.pdf
Το φάρμακο αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε επιφάνειες και όχι στον αέρα.
Στις παραινέσεις μας προς τους υπευθύνους να μη γίνει ο ψεκασμός με τον επικίνδυνο τρόπο, βοήθησε και το αεράκι που έπνεε το βράδυ και έτσι αναβλήθηκε ο ψεκασμός με επίσημη δικαιολογία το ίδιο το αεράκι!

Στις 26/02/08 στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε πάρει απόφαση για έγκριση μελέτης και τρόπο εκτέλεσης του έργου «προμήθεια εξοπλισμού καταπολέμησης κουνουπιών»( έναν εκνεφωτή)
Στις 18 Απριλίου εγκρίθηκαν τα πρακτικά του πρόχειρου διαγωνισμού από τη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Τα ερωτήματα που τίθενται στο Δήμαρχο:

-γιατί από τις 18 Απριλίου που εγκρίθηκαν τα πρακτικά, το μηχάνημα ξεκίνησε ψεκασμούς τον Αύγουστο και μόνο στον οικισμό Τυχερού;
-υπάρχει άδεια απεντόμωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;
-γιατί προχώρησε στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια να ψεκάσει σε κατοικημένη περιοχή με τρόπο που προκαλεί σοβαρούς κινδύνους στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον;
-Γιατί δεν ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης της εταιρίας εμπορίας των χρησιμοποιούμενων σκευασμάτων;
-γιατί συνεχίζει να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία στο Δήμο Τυχερού;

Δυστυχώς ο Δήμαρχος θέλοντας να εμφανίζεται στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και να υπερηφανεύεται για την δήθεν καταπολέμηση των κουνουπιών, αδιαφορεί πλήρως για την υγεία των κατοίκων αυτής της περιοχής, γιατί αν τον ένοιαζε η πραγματική λύση του προβλήματος των κουνουπιών στο Δήμο Τυχερού , θα προγραμμάτιζε ψεκασμούς με φιλικά προς το περιβάλλον φάρμακα και με νόμιμους τρόπους από νωρίς την άνοιξη και όχι τον Αύγουστο.

Στις 08/08/08 υπέβαλα και έγγραφο με το οποίο ενημέρωσα τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για τη επικινδυνότητα της χρήσης του φαρμάκου όταν δεν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του.
Δυστυχώς όμως, τα χαράματα στις 9/08/08 συνεχίστηκε η εγκληματική πράξη και πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί περιμετρικά του οικισμού Τυχερού και πλησίον κατοικημένης περιοχής αψηφώντας και τις προφορικές οδηγίες της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Έβρου.

Ελπίζουμε στην ευαισθησία των αρμοδίων αρχών για την άμεση διακοπή του τρόπου εφαρμογής αυτού του φαρμάκου, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: