Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Περιοδεία της Γεωργίας Νικολάου στο Βόρειο Έβρο



Τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Αλεποχώρι Διδυμοτείχου επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Βόρειο Έβρο η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, όπου ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεταξάδων Δημήτρη Αρβανιτούδη παρουσία του ιερέα του χωριού πανοσιολογιοτάτου Απόστολου Αντωνούδη. «Εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη οι ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία τους», δήλωσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου για να τονίσει ακόμη ότι «ο ναός μπορεί να αποτελέσει έναν θρησκευτικό προορισμό και πόλο έλξης στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου».
Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου μετά την ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ» Ζωή Φραγκούδη κατά την διάρκεια επίσκεψης της, δήλωσε με έμφαση

πως «προτεραιότητα θα αποτελέσει για μας η ανάδειξη και η προβολή της τοπικής γαστρονομίας».
«Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Ορεστιάδας και του Βορείου Έβρου για την υποδοχή που επιφύλαξαν στο κλιμάκιο του συνδυασμού και για την ανταπόκρισή τους στην πρότασή μας για μια άλλη πορεία και στρατηγική ανάπτυξη», δήλωσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, η οποία πραγματοποίησε περιοδεία στους συνοικισμούς και τα χωριά της Ορεστιάδας Πύργο, Λεπτή, Νεοχώρι, Βάλτο, Φυλάκιο, Ελιά, Πλάτη, Άρζο, Καναδά.
Επισκεπτόμενη την Έκθεση φωτογραφιών και εκμαγείων στο Σπήλαιο Τριγώνου η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου, τόνισε πως «Σημαντικός αναπτυξιακός πόρος ο αρχαιολογικός πλούτος του Βορείου Έβρου και θα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας».
Παράλληλα, έντονες συγκινήσεις επιφύλαξε στην υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου η επίσκεψή της στα Δίκαια όπου είχε πρωτοδιοριστεί πριν 35 χρόνια, το 1975, στο Γυμνάσιο – Λύκειο της έδρας του Τριγώνου. Η πιο δυνατή σκηνή ήταν όταν συνάντησε τους νοικοκύρηδές της κυρ-Βαγγέλη και κυρά-Μαρίκα Τριγγίδου, με τους οποίους διατηρεί από τότε μια ζεστή και δυνατή σχέση και επικοινωνία.
Τέλος, το καζάνι του Σπηλαίου είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου και να ενημερωθεί από τους έμπειρους παραγωγούς για την τέχνη της απόσταξης. «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία να μυηθώ στην ατμόσφαιρα μιας διαδικασίας με ισχυρή παράδοση στην τοπική μας κοινωνία», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: