Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

κατεστραμμένα φυτοφάρμακα


κατεστραμμένα φυτοφάρμακα υπάρχουν στην υπαίθρια αποθήκη του Δήμου τα οποία βρίσκονται πλησίον της δεξαμενής πόσιμου ύδατος Τυχερού και πλησίον κατοικημένης περιοχής.
Τα φυτοφάρμακα αυτά πλέον μετατράπηκαν σε τοξικά απόβλητα και από ότι δείχνει η κατάσταση τους βρίσκονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο σημείο εκείνο
Είναι γνωστό πλέον ότι ο Δήμαρχος Τυχερού δεν δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία για θέματα Δημόσιας Υγείας και ζητούμε την συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων για την επίλυση ζητημάτων που έχουν σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος
Από τον Δήμαρχο ζητούμε την ενημέρωση για το πως βρέθηκαν αυτά τα φυτοφάρμακα στο χώρο του Δήμου και γιατί μέχρι σήμερα δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή τους με τον ενδεδειγμένο τρόπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ο χώρος του υδραγωγείου δεν μπορεί να είναι χώρος συγκέντρωσης τοξικών αποβλήτων

κουνουπια


Στις 31 Μαρτίου υπήρξε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καταπολέμηση κουνουπιών από το Δήμο Τυχερού
Ο δήμαρχος ζήτησε την συναίνεση της αντιπολίτευσης για να εφαρμόσει τον παράνομο περυσινό τρόπο!
Φυσικά και δεν την είχε, για να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία.
Η πρότασή μας ήταν να διαθέσουμε όχι 45.000 ευρώ ,αλλά και περισσότερα και να γίνουν ψεκασμοί με νόμιμους τρόπους από κάποια εταιρία ειδική στην καταπολέμηση κουνουπιών, κάτι βέβαια το οποίο το προτείναμε και από τον Δεκέμβριο με την ψήφιση του προϋπολογισμού για να γίνουν οι ψεκασμοί από νωρίς την Άνοιξη.
Τελικά το θέμα πήρε αναβολή γιατί ο Δήμαρχος δεν είχε την συναίνεση και την συνενοχή όλων στην εγκληματική ενέργεια που ήθελε να εφαρμόσει.
Στις 15 Μαίου ξαναήρθε το θέμα(έκτακτο) της καταπολέμησης κουνουπιών στο ΔΣ και η συμπολίτευση ψήφισε την μελέτη αλλά από τα 42.840 ευρώ, πολύ λίγα χρήματα είναι για ψεκασμούς με τα οποία φυσικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Η συντάξας της μελέτης που ψήφισε η συμπολίτευση δήλωσε στο ΔΣ ότι οι γνώσεις της δεν είναι επαρκής για τα κουνούπια και ότι η καταπολέμηση θα είναι ελλιπής
Μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι για τα κουνούπια, ενώ στις 18 Ιουνίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία προσφορών για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Τα κουνούπια συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Τυχερού και το πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες είναι εντονότατο, ο δε Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του για μια ακόμη φορά για ένα σημαντικότατο θέμα δείχνουν πλήρη αδιαφορία.
Μήπως ο Δήμαρχος θέλει να πληρώσει με αυτή τη μελέτη τα περυσινά κατορθώματα;
Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν και νόμιμοι τρόποι για τη λειτουργία του Δήμου μας.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση στον κάμπο







Έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν στις 29/06/09 στο Τυχερό, Προβατώνα, Ταύρη και Θυμαριά που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά χωράφια με καλλιέργειες πεπονιών, βιομηχανικής τομάτας, βαμβακιού, τεύτλων, διάφορων κηπευτικών κλπ. Επίσης καταστράφηκαν καλλιέργειες σε περιοχές όπου η χαλαζόπτωση ήταν έντονη.



Με τη συνδρομή της Νομαρχίας και του Δήμου, σχεδόν όλη την επόμενη ημέρα, σκαπτικά μηχανήματα άνοιγαν τάφρους για την αποστράγγιση των χωραφιών.



Οι συνέπειες της πρωτοφανούς νεροποντής για τις καλλιέργειες είναι τεράστιες, γιατί για μια βδομάδα δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες καλλιεργητικές φροντίδες, τα φυτά θα προσβληθούν από μυκητολογικές ασθένειες, πολλά φυτά θα μαραθούν , οι καρποί των πεπονιών καταστράφηκαν, η παραγωγή θα μειωθεί αισθητά θα υποβαθμιστεί και θα οψιμίσει κλπ



Έτσι το εισόδημα των αγροτών για μια ακόμη χρονιά θα είναι συρικνωμένο και σε πολλές περιπτώσεις μηδαμινό.



Ήδη έγινε μια γενική αποτίμηση της ζημιάς από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και αναγγελία για την υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση των αγροτών.



Επίσης οι αγρότες δηλώνουν τα αγροτεμάχια που υπέστησαν ζημιά και στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τυχερού για να λάβει γνώση ο ΟΠΕΚΕΠΕ.