Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση στον κάμπο







Έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν στις 29/06/09 στο Τυχερό, Προβατώνα, Ταύρη και Θυμαριά που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά χωράφια με καλλιέργειες πεπονιών, βιομηχανικής τομάτας, βαμβακιού, τεύτλων, διάφορων κηπευτικών κλπ. Επίσης καταστράφηκαν καλλιέργειες σε περιοχές όπου η χαλαζόπτωση ήταν έντονη.



Με τη συνδρομή της Νομαρχίας και του Δήμου, σχεδόν όλη την επόμενη ημέρα, σκαπτικά μηχανήματα άνοιγαν τάφρους για την αποστράγγιση των χωραφιών.



Οι συνέπειες της πρωτοφανούς νεροποντής για τις καλλιέργειες είναι τεράστιες, γιατί για μια βδομάδα δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες καλλιεργητικές φροντίδες, τα φυτά θα προσβληθούν από μυκητολογικές ασθένειες, πολλά φυτά θα μαραθούν , οι καρποί των πεπονιών καταστράφηκαν, η παραγωγή θα μειωθεί αισθητά θα υποβαθμιστεί και θα οψιμίσει κλπ



Έτσι το εισόδημα των αγροτών για μια ακόμη χρονιά θα είναι συρικνωμένο και σε πολλές περιπτώσεις μηδαμινό.



Ήδη έγινε μια γενική αποτίμηση της ζημιάς από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και αναγγελία για την υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση των αγροτών.



Επίσης οι αγρότες δηλώνουν τα αγροτεμάχια που υπέστησαν ζημιά και στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τυχερού για να λάβει γνώση ο ΟΠΕΚΕΠΕ.



1 σχόλιο:

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Η ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΝΑ
ΜΗ ΛΥΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ
ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ