Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πασχάλης Χριστοδούλου : Απευθύνομαι στους πολίτες : Η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη ,δεν είναι αισιόδοξη

Στη Δέλτα τηλεόραση , συζήτησε για τα θέματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου ο πρώην Δήμαρχος Σουφλίου κύριος Χριστοδούλου .



Για τον Καλλκράτη εξ' αρχής τόνισε ότι έχει τελειώσει το ζήτημα , χωρίς αίμα όπως ο Καποδίστριας αλλά θα πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα τι γίνεται . Δεν φαίνεται λέει ο κύριος Χριστοδούλου κάποιοι να έχουν πάρει σοβαρά τις αλλαγές που φέρνει ,ούτε να έχουν μελετήσει το Καλλικράτη όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση .

Μίλησε για ιστορική αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος του Δήμου Σουφλίου με τον Καποδίστρια γιατί ως τώρα το Σουφλί εμφανιζόταν ως ο αδύναμος κρίκος του Νομού , θα ήθελα να δω να ενισχύεται ο κεντρικός Έβρος , να ενισχύεται ο Δήμος μας και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση μετά την πρόοδο αυτή να γίνει το Σουφλί ο ανύπαρκτος κρίκος .

Στην αναφορά ονομάτων , πιθανών υποψηφίων και διεκδικητών για το Δήμο Σουφλίου από τους κύριους Δούκα και Πετρίδη όπως " Κακαλή , Καλακίκο , Δελησταμάτη , Κυριακίδη , Δημούτση , Φυλλαρίδη , Τσιακίρη και Κοσίδη " απάντησε : δεν θα μπω στην αξιολόγηση των προσώπων αυτών είπε ο κύριος Χριστοδούλου αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κατοικοεδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη και δεν ξέρω πως μπορούν να συνθέσουν αν δεν γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου .

Αναφέρθηκε τις δυσκολίες των ΟΤΑ και των Δημοτικών επιχειρήσεων με τα νέα δεδομένα , για την ενοποίηση τους και τις απολύσεις προσωπικού που έρχονται .Υπάρχει τεράστια ανομοιογένεια σε όλη την έκταση του Δήμου είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου , υπάρχει μια σκληρή καθημερινότητα. Μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί με ένα βρώμικο δήμο αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος ; και φυσικά αναφέρθηκε κυρίως στο βιολογικό καθαρισμό. .

Μίλησε και τόνισε τα θετικά πλεονεκτήματα του νέου δήμου Σουφλίου όπως τα πεδινά αγροκτήματα των Τυχερού , Λαβάρων και Αμορίου , τα παραδοσιακά προϊόντα του Σουφλίου , το μετάξι και την ιστορία του , υπάρχει το εθνικό πάρκο του οποίου αν ξεπεραστούν τα προβλήματα στους τοπικούς επιχειρηματίες και επενδυτές μπορεί να είναι σημαντική πηγή ανάπτυξης , υπάρχει ο ορεινός όγκος με τον πλούτο του Ορφικού .

Η πολυπολιτισμικότητα του νέου δήμου μπορεί να γίνει ευλογία αν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα .

Τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση που δημοσίευσε πριν περίπου ένα μήνα για ένα κοινό ψηφοδέλτιο "δεν είναι απολίτικη κίνηση ούτε έρχεται να τορπιλίσει δημοκρατικούς θεσμούς " και τόνισε τη δυσκολία της αυριανής μέρας για το Σουφλί απευθυνόμενος όπως είπε στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη , δεν είναι ευχάριστη " .

Κάνω έκκληση να κάνουμε μια προσπάθεια σωτηρίας λέει ο κύριος Χριστοδούλου και μόνο για αυτές τις εκλογές που η θητεία της δημοτικής αρχής θα είναι ουσιαστικά 3 χρόνια γιατί ο Δήμος βρίσκεται υπό κατάρρευση .

Εν δυνάμει υποψήφιος αλλά όχι και τελική απόφαση γιατί μόνο με την προϋπόθεση του κοινού ψηφοδελτίου θα συμμετάσχει και όχι μόνο σαν επικεφαλής αλλά και εργάτης για να συγκροτηθεί η πρόταση ,ξεκαθάρισε ολοκληρώνοντας ο κύριος Χριστοδούλου . .



Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της πρότασης Χριστοδούλου :

http://souflievros.blogspot.com/2010/06/blog-post_4158.html

http://souflievros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: