Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

για το νερό....

Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού δεν έχει όρια!

Δυστυχώς τα προβλήματα ύδρευσης συνεχίζονται και μάλιστα παίρνουν μεγάλες διαστάσεις…
Ποτέ στο παρελθόν δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπάρχουν οικισμοί του Δήμου μας που να μην έχουν νερό για αρκετές συνεχείς ημέρες.
Ο Δήμαρχος Τυχερού δεν προνόησε και δεν προγραμμάτισε να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα διασφάλιζαν στους κατοίκους του Δήμου Τυχερού την επάρκεια και την ποιότητα του νερού.
Σχεδόν 6 χρόνια τώρα περιορίζει την δραστηριότητά του να τοποθετεί πλακάκια και κυβόλιθους με το γνωστό συνεργείο.Ίσως είναι η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει με περίτεχνο τρόπο.
Έτσι σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας όχι μόνο δεν τα έχουν λύσει αλλά ούτε έχουν ασχοληθεί καν με αυτά.
Γι αυτό φθάσαμε στο σημείο σήμερα να μην υπάρχει επάρκεια νερού στους οικισμούς Λύρας, Λευκίμης και Φυλακτού.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι αναφορές πήγαν στις ελληνικές καλένδες.
Να θυμίσουμε στο Δήμαρχο Τυχερού ότι την Παρασκευή , δυο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 σε τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής έλεγε: ‘ πριν λίγο με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι βρέθηκε το νερό της Λευκίμης, ελάτε όλοι αύριο στην πλατεία της για να γιορτάσουμε το γεγονός του νερού’ έκτοτε έχουμε ψηφίσει για ανόρυξη δύο γεωτρήσεων στη Λευκίμη . Αλήθεια τι έγινε βρέθηκε νερό, ποια τα αποτελέσματα αυτών των γεωτρήσεων;
Να είστε σίγουροι πως το πρόβλημα του νερού θα είχε λυθεί, αν λυνόταν με τοποθέτηση πλακιδίων.
Από τη μια βγάζουν ανακοινώσεις ότι το νερό του Δήμου είναι κατάλληλο και να το καταναλώνουν οι δημότες άφοβα, ύστερα ρίχνουν ποσότητες χλωρίου 10πλάσιες σχεδόν του επιτρεπόμενου για να αντιμετωπίσουν το μικροβιακό φορτίο, αλλά στις εργαστηριακές αναλύσεις του νερού από το ΙΓΜΕ που παραγγέλλει ο Δήμος δεν αναφέρεται το υπολειμματικό χλώριο.
Από την άλλη δεν έχουμε ποσότητες νερού που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων.
Η αδιαφορία του για τη Δημόσια Υγεία συνεχίζεται:
Δώσατε κύριε Δήμαρχε εντολή να υδροδοτηθεί η Λύρα από γεώτρηση του κάμπου αμφιβόλου ποιότητας νερού στις 2 Ιουλίου 2008;
Ανακοινώθηκε στους κατοίκους της Λύρας στις 3 Ιουλίου 2008 ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόσιμο;
Άραγε τι τέχνασμα θα μας παρουσιάσει ο Δήμαρχος για να δικαιολογηθεί;
Πάλι υπάρχει δολιοφθορά;
Πάλι φταίνε άλλοι;
Αυτή η αισχίστη αδιαφορία για το νερό επιτέλους πρέπει να σταματήσει
Ήδη έχει παρέμβει το Υπουργείο Υγείας κατόπιν επιστολής μας για την επίλυση του θέματος της ποιότητας νερού στο Δήμο Τυχερού.
Έλλειψη νερού, υπερβολικοί πληθυσμοί κουνουπιών, διοξίνες από την καύση των σκουπιδιών του σκουπιδότοπου, δυσοσμία από τη ρίψη βοθρολυμάτων στους αγωγούς ομβρίων υδάτων με τη βοήθεια του Δήμου! είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την κατάσταση που βιώνουμε οι κάτοικοι στον Δήμο Τυχερού.
Κάποιος να μας προστατέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: