Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

απόφαση Δημοτικού Συμβουλιου για παρασταση πολιτικής αγωγής κατά του Δημάρχου!

Δημοτικοί Σύμβουλοι Τυχερού ζήτησαν την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παράσταση πολιτικής αγωγής για τη δίκη του Δημάρχου στο εφετείο Θράκης για παράβαση καθήκοντος κατεξακολούθηση, επειδή ο δήμαρχος με περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, παρέβη από πρόθεση

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ποινική δίωξη Δημάρχου Τυχερού για ψευδή κατάθεση;


αληθεύει ότι ο υπεύθυνος  της ΕΔΕ που έγινε σε βάρος του Δημάρχου μας, βάσει της οποίας του επιβλήθηκε ποινή της εξάμηνης αργίας από τη Περιφέρεια ΑΜΘ, έστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα και ζητά την ποινική δίωξη του Δημάρχου, για ψευδή κατάθεση;

επίκαιρο και με νόημα.....

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

καταστροφή των καλλιεργειών- αποζημιώσεις αγροτών

Εμφανείς είναι πλέον οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πλημμύρα  κατά την περίοδο Φεβρουαρίου- Απριλίου στον κάμπο του Τυχερού.


Παρά την πλημμύρα οι αγρότες της περιοχής μας κατάφεραν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους έστω και  με όψιμες σπορές, πλην όμως με μεγαλύτερο κόστος (περισσότερες μηχανικές εργασίες για προετοιμασία σποροκλίνης).
Στη θεομηνία του χειμώνα ήρθε να προστεθεί και η έντονη βροχόπτωση του Ιουνίου όπου ξαναπλημμύρησαν πολλές εκτάσεις με τις καλλιέργειές τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αυξηθεί και πάλι το κόστος καλλιέργειας, με τις συχνότερες επεμβάσεις για φρεζαρίσματα και ενέργειες αναμόχλευσης του εδάφους για τον καλύτερο αερισμό των πληγέντων πλέον καλλιεργειών καθώς επίσης και περισσότερες εφαρμογές για την αντιμετώπιση των διαφόρων προσβολών.
Επίσης τα προβλήματα μεγεθύνθηκαν με τους παρατεταμένους καύσωνες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου και υψηλή σχετική υγρασία
Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η έντονη προσβολή από το πράσινο σκουλήκι ειδικότερα στο βαμβάκι από την δεύτερη γενεά.
Συνέπεια όλων των παραπάνω  η ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή της παραγωγής των αγροτών.
Η μόνη ελπίδα τους πλέον  είναι οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το εισόδημά τους.
Οι  κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες κατά την περίοδο των πλημμυρών, υποσχέθηκαν αποζημιώσεις για μείωση παραγωγής για τις εκτάσεις που θα καλλιεργηθούν. 
Οι  εκτιμήσεις των ζημιών από την πλημμύρα της 5ης Ιουνίου γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και η αγωνία των καλλιεργητών αυξάνεται.  
Ας δουν λοιπόν οι αρμόδιοι με την απαραίτητη ευαισθησία το τεράστιο πρόβλημα των αγροτών της περιοχής μας γιατί η ζημία είναι τόση μεγάλη που θα δημιουργήσει προβλήματα στις οικογένειες των αγροτών με κοινωνικές προεκτάσεις
Ελπίζουμε να υλοποιηθούν  οι δεσμεύσεις   για έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις όλων των παραγωγικών κλάδων
Επίσης λόγω ανωτέρας βίας οι αγρότες ζητούν  την κατάργηση του πλαφόν στην παράδοση του βαμβακιού, ώστε  να  μπορέσουν να εισπράξουν την συνδεδεμένη ενίσχυση.
Πάντως ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Χατζηαντωνίου ανέφερε στις 10/09/2010 στα τοπικά κανάλια   πως οι ζημιές από την πλημμύρα θα πληρωθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου!
θα περιμένουμε.
δείτε ένα μέρος από τις δηλώσεις του στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ

επίκαιρο και με νόημα........

που το αφιερώνουν οι γυναικες του Τυχερού;

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ξέχασαν να τοποθετήσουν πλακάκια;


στην αριστερή πλευρά του δρόμου γιατί δεν τοποθετήθηκαν πλακάκια;
-δεν το προέβλεπε η μελέτη;
-ξέχασαν;
-δεν έφτασαν;
-μηπως δεν είναι ψηφοφόρος τους ο ιδιοκτήτης του όμορφου κτιρίου στην αριστερή πλευρά του δρόμου;

να και το κρανος που σας λέγαμε(δυστυχώς είναι ένα μόνο!)

πότε θα λειτουργήσει επιτέλους το περίφημο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο;

δυστυχώς για δεύτερη χρονιά από τότε που ολοκληρώθηκε, δεν λειτουργεί το καινούργιο νηπιαγωγείο Τυχερού
έτσι η συμφόρηση θα συνεχίζει να επικρατεί στα κτίρια του δημοτικού σχολείου
Με τη λειτουργία του νηπιαγωγείου θα υπήρχε κάποια αποσυμφόρηση, και θα αποδεσμευόταν το σημερινό κτίριο όπου στεγάζονται τα νηπιαγωγεία
κατά τον περυσινό αγιασμό ο Δήμαρχος πάντως υποσχέθηκε σττην διευθύντρια ότι το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2009!!!
για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές μας θα κάνουν μάθημα σε παμπάλαιο κτίριο του δημοτικού σχολείου σε συνθήκες παλαιών εποχών (στο σχολείο αυτό πηγαίναν οι γονείς μας)
ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών θα μας απαντήσουν υπεύθυνα τι γινεται;
στον ΟΣΚ δεν ενδιαφέρονται για την λειτουργικότητα των σχολείων, δεν ενδιαφέρονται αν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογημένουν"πιάνουν" τόπο;

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

κινδυνευουν οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι στο δημαρχείο Τυχερού

-στα κανάλια περιφέρεται και "διαφημιζει" τα έργα του ο Δήμαρχος Τυχερού, αγνοώντας τους κινδύνους που υπάρχουν για τους εργαζομένους και δημότες του Δήμου μας με τον ετοιμόροπο τοίχο.
-γιατί δεν εκτέλεσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβνουλίου για την ανακατασκευή του ισογείου του δημαρχείου που λήφθηκε εδώ και ένα χρόνο;
-από το σκάσιμο του τοίχου βλεπεις στην άλλη πλευρά!
-πάντως κράνος υπάρχει στην κρεμάστρα του γραφείου.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληρή επίθεση Δημούτση εναντίον Ντόλιου

Σκληρή επίθεση εναντίον του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου έκανε μιλώντας στην telegramm.gr ο δήμαρχος Τυχερού, κ. Γιώργος Δημούτσης, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για πιθανή κάθοδό του στο δήμο Σουφλίου, αλλά και το θέμα της αργίας που αποτέλεσε την «αιτία πολέμου» ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Όπως είναι γνωστό, στην αρχή του καλοκαιριού, η είδηση για την ποινή της αργίας των έξη μηνών που πρότεινε το πειθαρχικό συμβούλιο για το δήμαρχο Τυχερού, είχε επιβεβαιωθεί από τον υφυπουργό, κάτι το οποίο προκαλέσει τη μήνι του δημάρχου. Για το θέμα της αργίας, ο δήμαρχος έχει κάνει ένσταση. Εάν η ένσταση γίνει δεκτή η υπόθεση σταμάτα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο δήμαρχος τονίζει πως η υπόθεση της αργίας λειτουργεί ενισχυτικά στην πρόταση που υπάρχει προκειμένου να διεκδικήσει το δήμο Σουφλίου, καθώς όπως υποστηρίζει, διαμορφώνεται μία δυναμική υπέρ του. Ταυτόχρονα, εξαπολύει σκληρή επίθεση εναντίον του Εβρίτη υφυπουργού, για τον οποίο λέει πως «είναι ανεπαρκής και ενεργεί με βάση τα προσωπικά του οφέλη δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο νομό» για να προσθέσει: « Η απόφαση της παύσης δεν είχε τίποτα άλλο παρά μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Φάνηκε, ξεκάθαρα, πως ήταν καθαρή λάσπη που εκτοξεύτηκε από χείλη υπουργού, και όπως είναι γνωστό από την πλευρά μου έχει γίνει μήνυση και αγωγή στον κ. Ντόλιο για συκοφαντία. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Θα ήθελα να πω, πως από την πλευρά του υπουργού καταγράφεται μια ανεπάρκεια, και υπάρχει στον νομό μας ένα κλίμα εναντίον του, που εκφράζεται μέσα από τη δική μου υπόθεση. Πολλά στελέχη στον Έβρο, θέλουν να είμαι στο προσκήνιο για να προφυλάξω τον τόπο από τέτοιες πρακτικές» λέει και προσθέτει
«Είχαμε την τύχη να έχουμε ένα υφυπουργό εσωτερικών ο οποίος έπρεπε να κάνει τους δημάρχους του νομού να νιώσουνε πως έχουν ένα συνεργάτη, ο οποίος θα μας αγκαλιάσει θα μας κατευθύνει και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο που η χώρα και οι δήμοι αντιμετωπίζουμε Αντίθετα με όλα αυτά, δεν έκανε τίποτα απολύτως παρά μόνο να χτίζει τη φωλιά του και να ανακατεύει τις τοπικές κοινωνίες κατά το δικό του μικροπολιτικό συμφέρον. Αυτό το πράγμα πόσο να το ανεχτεί η κοινωνία. Αν ο κ. Ντόλιος κάνει μία θετική κίνηση θα τον κάνουμε χρυσό άγαλμα στην πλατεία. Όσο λειτουργεί με τον τρόπο αυτό θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους»

Ενδιαφέρον για το δήμο Σουφλίου
Στην ερώτηση για το εάν τελικά έχει αποφασίσει να ηγηθεί ψηφοδελτίου για το δήμο Σουφλίου απαντά: « Όλη αυτή η περιπέτειά μου έχει βγει σε καλό. Στο απρόσωπό μου έχουν συγκεντρωθεί εκατό καταγγελίες που συνοδεύονται με εκατό αθωώσεις,. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνεται και να πετάει μία καταγγελία. Δημιουργείς ένα αρνητικό περιβάλλον για να ασχοληθούν κάποιοι με την πολιτική και αυτό σημαίνει πως τα άξια στελέχη γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική και το κακό της κοινωνίας χειροτερεύει.
Θα ήθελα να πω, πως για το δήμο Σουφλίου υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά μου αλλά και μία δυναμική που αναπτύσσεται από στελέχη σε όλους τους οικισμούς που μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε. Μιλάμε για ένα δύσκολο εγχείρημα και για διαδικασίες που είναι ανοιχτές» καταλήγει

http://www.telegramm.gr/


ενωτικη κινηση πολιτων:
για ακόμη μια φορά ασύστολα ψευδη και λάσπη από τον δημαρχο
για την έκθεση ελεγκτων δημόσιας διοίκησης έχει να μας πει κάτι ο δήμαρχος;