Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ταμίας του Δήμου



είναι το τρίτο έγγραφο που απέστειλε ο επίτροπος στον Δήμαρχο Τυχερού για ανάθεση καθηκόντων ταμία σε μόνιμο υπάλληλο.

-ως πότε ο Δήμαρχος θα συνεχίζει να μην εφαρμόζει του νόμους;

-τι έχει να κρύψει ο Δήμαρχος και αρνείται να ορίσει ταμία;

-του επιτρέπει η Περιφέρεια να"κάνει" τον ταμία;

-ποιος δεν θέλει την διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου Τυχερού;

-πότε θα αποδωθούν οι ευθύνες για αυτήν την σοβαρότατη παράβαση καθήκοντος;

Κοινωφελής Επιχείρηση

Κατηγορία: ΠOΛITIKH
Παρατεταμένη… κρίση στο Δήμο Τυχερού
Απανωτές είναι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης του Δήμου Τυχερού για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με θέματα του Δήμου αλλά και των Επιχειρήσεών του. Αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Δέδογλου καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή, γιατί αφήνει απλήρωτο προσωπικό και προμηθευτές της Κοινωφελούς Επιχείρησης, παρά το δάνειο που έχει πάρει για το σκοπό αυτό και εκφράζει την ανησυχία του για την απόφαση αναστολής λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ αφού όπως υποστηρίζει: «τα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, και άρα η λειτουργία της ΔΕΥΑΤ είναι επιβεβλημένη».Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δέδογλου τονίζει ότι «στις 30-12 2008 υπήρξε ένταλμα πληρωμής του ποσού των 305.000 ευρώ από το Δήμο, στην Κοινωφελή Επιχείρηση- Πολύκεντρο (τα χρήματα αυτό προερχόταν από δάνειο). Τα χρήματα που προοριζόταν για τις πληρωμές των εργαζομένων (οι οποίοι είναι απλήρωτοι σχεδόν για 10 μήνες) καθώς και για άλλες υποχρεώσεις φαίνεται ότι δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία της επιχείρησης. Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε που πήγε το ποσό αυτό και αν πληρώθηκαν άλλα χρέη ή υποχρεώσεις που σε μας δεν είναι γνωστές. Έχω θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχω κάνει επίσης σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο κ. Δαρούση αλλά απάντηση δεν έχω μέχρι αυτή τη στιγμή. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν εφαρμόστηκε. Το δάνειο είχε συναφθεί για συγκεκριμένο λόγο και τα χρήματα έπρεπε να διατεθούν σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλουμε να ξέρουμε εάν υπήρχαν άλλα χρέη, τα οποία δεν γνωρίζουμε και γιατί οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι» καταλήγει ο κ. Δέδογλου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Πολύκεντρο Τυχερού, κ. Δαρούσης τονίζει ότι το έγγραφο του κ. Δέδογλου θα απαντηθεί σύντομα και προσθέτει ότι: «Δεν γνωρίζω τι λέει ο κ. Δέδογλου. Αυτό το οποίο έχω εγώ να πω είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρωθεί το προσωπικό και οι προμηθευτές».


εφημερίδα Γνώμη 17-02-2009

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΥΑ ΤΥΧΕΡΟΥ








Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/01/2009 αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ κατά πλειοψηφία.
Ο Δήμαρχος σαν εισηγητής του θέματος επικαλέστηκε λόγους διεθνούς οικονομικής κρίσης και για αυτό πρότεινε την αναστολή της λειτουργίας της!
Δυστυχώς όμως δεν μας απάντησε για το πώς θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης που ταλαιπωρούν το Δήμο μας και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Όπως και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ξέχασαν τους λόγους για τους οποίους είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση στις 28/06/2007 για την σύσταση της εν λόγω επιχείρησης, όπου παραδέχονται την σωρεία προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης και στην αποχέτευση, και ψήφισαν θετικά στην αναστολή της λειτουργίας της.
Μήπως ο Δήμαρχος έχει σκοπό να λειτουργήσει την ΔΕΥΑΤ το καλοκαίρι του 2010 για να την χρησιμοποιήσει για πελατειακές σχέσεις με την ασύστολες υποσχέσεις θέσεων εργασίας όπως έκανε και με το περίφημο πολυιατρείο Τυχερού στις προηγούμενες εκλογές;
Σαν δημοτική παράταξη θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της άμεσης λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ ,γιατί έτσι μόνο θα λυθούν τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι σε θέματα ύδρευση και αποχέτευσης.