Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μεταβιβάστηκαν στον Πρόεδρο.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στον αγροτικό κόσμο του Τυχερού η
απόφαση του ΔΣ της ΔΕΤΑΤ στη συνεδρίαση στις 22/12/2008 με την οποία μεταφέρθηκαν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης της επιχείρησης στο όνομα του Προέδρου της, αντί να μεταφερθούν στην καινούργια επιχείρηση στην οποία μετασχηματίστηκε η ΔΕΤΑΤ, με το πρόσχημα της ύπαρξης κάποιας παρακράτησης της τάξης του 30%.
Για την ενεργοποίηση αυτών των δικαιωμάτων, αξίας 17.000 ευρώ περίπου ο πρόεδρος θα χρησιμοποιεί εκτάσεις 200 στρεμμάτων περίπου του Δήμου.
Μπορούσε βέβαια και να μεταβιβαστούν σε κάποιους αγρότες που δεν έχουν τα ανάλογα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατόπιν δημοπρασίας.
Ο πρόεδρος της ΔΕΤΑΤ δεσμεύτηκε να αποδώσει τα χρήματα μόλις του καταβληθούν, στο ταμείο της καινούργια κατασκευαστικής, αλλά δημιουργούνται κάποια ερωτήματα για τα οποία δεν δόθηκαν απαντήσεις:
-τυχόν αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ ποιος θα τις λαμβάνει;
-το 2013 που θα γίνει αναμόρφωση της ΚΑΠ και θα δοθούν καινούργια δικαιώματα, ο πρόεδρος θα λάβει δικαιώματα τα οποία θα ανήκουν στο Δήμο και θα συμψηφιστούν με τα δικά του. Θα τα επιστρέψει το Δήμο και πώς; Εποχή μάλιστα που μπορεί να μην είναι πρόεδρος της εταιρίας.
-φορολογικά θέματα πως θα τακτοποιηθούν;
-γιατί δεν πέρασε το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο;
-έγινε οριστική η προσωρινή μεταβίβαση;

Αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο της λειτουργίας της επιχείρησης εύκολα βγάζει συμπέρασμα ότι τα δικαιώματα αυτά έπειτα από τέσσερα χρόνια θα αποτελέσουν αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου δεν μπορούν να μεταφέρονται σε τρίτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: