Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Τυχερού

Οι κοινωνίες του Δήμου Τυχερού και Δήμου Φερών έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που σχεδιάζουν τους νέους Δήμους στον Έβρο.

Τα δημοτικά συμβούλια Φερών και Τυχερού σε ξεχωριστές συνεδριάσεις εξέδωσαν ψηφίσματα για την πρόθεσή τους και την ανάγκη πλέον που υπάρχει οι δύο δήμοι να αποτελέσουν ένα ενιαίο σχήμα και εξήγησαν γιατί.

Είναι ο δήμος που πληρεί όλα εκείνα τα κριτήρια και χαρακτηριστικά που θέτει το σχέδιο «Καλλικράτης».

Στο Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα ψηφίσματα αυτά και στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική ώστε με μοναδικό κριτήριο την μελλοντική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής να επικρατήσει αυτό το σχήμα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θεωρείται πως το χωροταξικό στον Έβρο είναι προϊόν διαπραγματεύσεων και συναλλαγών σχεδιασμένο με μικροπολιτικά-μικροκομματικά αλλά και ιδιοτελή κριτήρια κάποιων.

Ας γίνουν πράξη επιτέλους οι ιδέες του Πρωθυπουργού για τη συμμετοχική δημοκρατία, και αυτοί που υπηρετούν αυτές τις αρχές για τις οποίες εξελέγη η σημερινή κυβέρνηση, να λειτουργήσουν για το καλό του τόπου.

Τι ποιο ισχυρή διαβούλευση από ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων;

Ας λάβουν λοιπόν υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που επικαλούνται και ας εφαρμόσουν το προεκλογικό σύνθημα «μαζί».

Το «μαζί» του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε καμιά περίπτωση δεν

μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει την κοινωνία και τους πολίτες και είναι βέβαιο όταν

επιχειρείται από κάποιους που έχουν λαϊκή εντολή να μην τον βρίσκει σύμφωνο.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

πάλι τα χρήματα έγιναν πλακάκια....














260.000από ΣΑΤΑ 2009, 2010
300.000 από θησσέας, οριζόντιες δράσεις

560.000 ευρώ για αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οδού Τομπαϊδη ΔΔ. Τυχερού συνολικού μήκους 350 μέτρων!!!





"αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης" ονομάζει ο Δήμαρχος Τυχερού με τους ακολούθούς του το έργο αυτό της διάστρωσης πλακιδίων,





με αυτά τα χρήματα μπορούσαμε να αλλάξουμε χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης στο Τυχερό, και να μειωνόταν τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού.





δυστυχώς όμως κάποιοι προτιμούν έργα βιτρίνας και όχι έργα ουσίας, μάλιστα μερικοί από αυτούς το λούζονται το νερό του Τυχερού.





-επιτέλους θα σταματήσει κάποιος υπεύθυνος-αρμόδιος την κακοδιαχείρηση και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στο Τυχερό;